Банка ДСК

Банка ДСК

Може ли нещо елементарно да се направи трудно? Отговорът е да – в банка ДСК.

Как да си активирате приложението за смартфон?

Добре дошли в лабиринта от стъпки, по които трябва да минете за да доживеете момента на използването му. Необходимо е да изпълните само тези стъпки:

  • Инсталирате си приложението DSK smart, което ви изисква клиентски номер и код за сигурност. Мислите си, че с едно посещение в банката всичко ще стане – да, ама НЕ.
  • Посещавате клон на банката, в който както винаги чакате 1 час на опашка. За да си получите въпросния код се заплащат 5 лв. такса. Понеже съм ВИП клиент на частното банкиране, това е трябвало да направя точно в 1 клон. Ама хайде, понеже съм готин, за мен направиха изключение да ми дадат този код.
  • Мислите си, че като въведете кода и ще стартира мобилното приложение. Не, няма такова нещо. Трябва да влезете в сайт на банката – ама не в официалния сайт на банката. Трябва да влезете на друг сайт – www.dskdirect.bg.
  • В този сайт трябва да си съведете потребителското име и старата парола. След което задължително трябва да си смените паролата. Потребителското име обаче не може да сменяте.
  • След това трябва да влезете пак в сайта dskdirect.bg и да изберете кои сметки да се виждат в DSK Smart (мобилното приложение). Когато влезете в сайта ви посреща това дълго и назидателно съобщение:
  • Нямате избор, трябва да прочетете входящата си поща, в която прочитате същото съобщение.
  • Избирате меню Смарт приложения и след това DSK smart. Избирате кои сметки да се виждат в мобилното приложение.
  • Трябва да си регистрирате устройството (смартфона) от същото меню. Едва сега разбирате клиентския си номер. За да активирате мобилното приложение върху ваше смарт устройство, изпълнете следните стъпки:

– Изтеглете и инсталирайте приложението на вашето мобилно устройство;
– Чрез бутона „Добави ново устройство” от сайта dskdirect.bg задайте име и регистрирайте устройството;
– Стартирайте приложението и въведете клиентския си номер и кода за сигурност в съответните полета.
Трябва да сте бързи, защото кодът за сигурност е с валидност 15 мин.

  • При всяко влизане в мобилното приложение трябва да въвеждате дългото си потребителско име (което не може да смените) и дългата си парола (8 знака). Тук някой се е сетил да направи улеснение – можете да активирате ПИН и да влизате само с неговото въвеждане.