Стандартът за деклариране на данни SAF-T

Той се използва в някои държави от ЕС. За момента в България той се използва за деклариране на продажбите от онлайн магазини – това е т. нар. одиторски файл. В бъдеще постепенно той ще има все по-голямо използване. Постепенно ще започне да се използва за големите фирми. След като мине двугодишен период на обсъждане и тестване на този формат, той ще стане задължителен за големите фирми. Приблизително след 3 години ще стане за средните и след това задължителен за всички фирми. С този формат ще се декларират все повече данни към НАП.

Крайната цел е след няколко години да има много софтуери и онлайн магазини, които изваждат готов такъв файл и с него да се декларира почти всичко. Обсъжда се с този тип файл да се подават справки за Осигуровките (наречени Образец 1 и 6), ДДС декларации и други декларации към НАП. Към момента тече обсъждане и все още не е сигурно точно какви декларации ще се подават към НАП чрез този формат.

Ние сме счетоводна къща с богат опит. Ако имате счетоводно запитване или искате оферта за обслужване, позвънете на тел: 0888551917 (всеки работен ден от 9:00 до 16:30 ч.).

За регистрация на фирма: 0887067100Ирина.