Информация за нашия лидер – Христо Петров

Кой е Христо Петров?

Първият опит за бизнес през 2006 г. се оказва неуспешен поради неправилно избран съдружник и нереално високи очаквания за развитие. След това през 2007 г. Христо стартира дейност самостоятелно, като всеки нов партньор участва с дял в отделна фирма. Вярва, че е поставил добра основа за устойчив растеж на бизнеса и това се вижда за изминалите 14 години на постоянен ръст. Христо живее скромно, на моменти търпи лишения и работи почти денонощно, за дългосрочното развитие на фирмата и всички нейни служители и партньори. Вместо да закупи любимия си автомобил BMW 6 Gran Turismo 2021 г., той управлява обикновен автомобил и инвестира всеки лев в дейността на компанията.

Ежедневната ни работа е свързана с определени проблеми. Може да прочетете за някои от предизвикателствата, с които се борим, кои са нещата, които искаме да подобрим и тези, с които не сме се справили, въпреки усилията.

Христо Петров - управител на Голдън Вижън

Ако искате да споделите мнение, препоръка или забележка към работата на някой от нашия екип, можете да се свържете лично с Христо Петров на тел. 0888551917. Моля, не звънете във връзка с оперативни задачи, които са поети от наши колеги или семинари на които Христо Петров е лектор, но не и организатор 🙂

 

Още информация за нашият лидер има в статията на www.smartmoney.bg:

http://smartmoney.bg/smart-predpriemachi-hristo-petrov-sujalqvam-samo-za-neshtata-koito-ne-sum-napravil/

С някои от публичните лекции и участия на Христо Петров може да се запознаете от линковете по-долу.

Учасие в телевизия Европа за това колко е важно качественото счетоводно обслужване на бизнесите и ролята на Наредба 18.

Участие в сутрешния блок на бизнес телевизия Bloomberg Bulgaria, относно онлайн търговията:

https://www.bloombergtv.bg/biznes-start/2018-09-21/promenite-v-zpu-iziskvat-prodazhbite-s-nalozhen-platezh-na-poshtenskite-operatori-da-sa-prosledimi-ot-danachnite-vlasti

Участие в Българското национално радио (Радио София): http://bnr.bg/sofia/post/101174450/hristo-petrov?showNotActive=1&fbclid=IwAR1FvMN66MFY7ogQKq55BsszalvHec5swDCB5hL1CDzctZ1NmAGG_8glDOI

Лектор в обучения за стартиращи предприемачи Старт Бизнес – http://smartmoney.bg/startbiznesbg/

Презентатор на семинар за счетоводни аспекти на онлайн търговията и дропшипинга в СофтУни.

Многократен лектор в първото по рода си обучение за Онлайн търговия в Софийския университет, съвместно с Българската е-комерс асоциация.

Facebook live с един от водещите маркетинг експерти Стилиян Запорожанов: https://www.facebook.com/zapoface/?fref=nf

Лектор на най-големите събития за онлайн бизнес през последните години – Digital for Plovdiv: https://digital4plovdiv.com/, Bulgarian Digital Week: https://bdw.bg/, Ecomm Congress и други.

Няколко участия чрез Facebook live, в групата на Мария и Боян Москов (Маркетинг хакери) и Николай Чакъров (The eCommerce masters).

Множество обучения за счетоводство при онлайн търговия, вкл. дропшипинг, организирани от Web seller Guru (Георги Шопов), SMpro (Цветан Радушев), Николай Чакъров (www.nikolaychakarov.com) може да получите от фейсбук страниците носещи същите имена. През последните години Христо Петров водеше десетки обучения в София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Силистра.

Голдън вижън е горд член на най-голямата бизнес организация в света (BNI) и Българската е-комерс асоциация (www.beabg.com). Чрез тях се опитваме да прокараме законодателни промени, с които да се улесни онлайн бизнеса.

 

Биографични данни за Христо Петров, в стил есе 🙂

Христо Петров е роден през 1978 г. в гр. Разград. За почитателите на астрологията, вероятно ще бъде интересно да знаят, че е зодия Дева. Хората, които го познават знаят, че той има широки интереси в различни области на стопанския живот. Причината е, че в неговото семейство има смесица от разнообразни специалисти, от които е научил много. Баща му Петър Петров е инженер в един от малкото останали заводи в България. Той има патентовано едно изобретение (технология, която не е съществувала в целия свят) и няколко рационализации (значително подобрение на технологии). Една от неговите рационализации е получила приз за най-голям икономически ефект от нейното прилагане в завод „Биовет“ (бившия комбинат за антибиотици в Разград). Майка му Калинка Петрова има огромен опит като ТРЗ специалист – Началник отдел ТРЗ в Община Разград. Тя работи на тази длъжност близо 30 години и „оцелява“ при всякакви кметове – леви, десни, с центристки убеждения. Както знаете, обичайно всеки кмет „идва“ със свой екип и уволнява висшите ръководители на звена, за да назначи „свои хора“. Със своя професионалисъм тя е спечелила уважението на всички, независимо от партийната им принадлежност. Дядо му Христо Петров, чието име носи, е бил главен счетоводител на ОКС за целия Разградски окръг. Там е забелязан от Пенчо Кубадински – важна фигура в тогавашния стопански живот. По негово настояване е назначен за главен счетоводител на партийната структура за Разградски окръг. В годините на комунизма, партията е вземала всички важни решения за Разград и региона.

Като всеки млад човек, Христо Петров първоначално имаше известни колебания с какво иска да се занимава. Общоприето е, че осъзнатият живот на човека започва при навършване на 18 – годишна възраст. Първата задача на пълнолетния Христо бе да завърши висшето си образование в областта на електронната техника. През студентските си години обаче, той установява, че влечението към технологиите е по-скоро хоби, отколкото желание за професионално развитие като инженер. Оказва се, че интересът му към икономическите процеси и бизнеса е по-силен. Паралелно с обучението си в Техническия университет, той записва двугодишна допълнителна квалификация „Корпоративни финанси”, която завършва по ускорена програма за 10 месеца. Малко по-късно завършва и квалификация „Педагогика”. По това време той иска да стане преподавател и в свободното си време да предлага консултантски услуги. Решава, че възможностите за професионално развитие в гр. Варна са незадоволителни и се премества в столицата, а жаждата за знания го подтиква да запише второ висше в УНСС – специалност „Маркетинг”. Започва работа в българския клон на най-голямата маркетингова компания в света – “AC Nielsen”, след което става преподавател в гимназията по електроника „Джон Атанасов”.

Христо става свидетел на тоталния хаос и упадък на държавната образователна система. Опитва се да премахне от учебните програми остарялата информация и да преподава най-новите достижения на ХХI век. Вместо похвала, той търпи критика от възрастните преподаватели и ръководството. Напуска образователната система огорчен и притеснен за развитието на младите хора в България. Променя първоначалното си намерение да преподава най-добрите бизнес практики и да предлага работа на най-амбициозните си ученици и студенти. Решава да стартира бизнес и когато достигне необходимото ниво на развитие, да бъде отново лектор по теми за предприемачеството, счетоводството и правото. Вярва, че младите хора в България имат потенциал и помага с безценни съвети от своя 14-годишен опит като предпримач. Това е отговорът на често задаван към него въпрос – „Защо водиш толкова много обучения? Защо един много натоварен човек като теб, без колебание ще задели 1-2 работни дни в другия край на България, да обучава предприемачи“. Бизнесът осигурява неговите доходи и все пак по-голямо удовлетворение му носят консултациите и обученията. Гордее се, че помага на предприемчивите българи да реализират мечтите си.