Информация за нашия лидер – Христо Петров

Като всеки млад човек, Христо Петров имаше известни колебания с какво иска да се занимава. Общоприето е, че осъзнатият живот на човека започва при навършване на 18 – годишна възраст. Първата задача на пълнолетния Христо бе да завърши висшето си образование в областта на електронната техника. През студентските си години обаче, той установи, че влечението към технологиите е по-скоро хоби, отколкото желание за професионално развитие като инженер. Оказва се, че интересът му към икономическите процеси и бизнеса е по-силен. Паралелно с обучението си в Техническия университет, той записва двугодишна допълнителна квалификация „Корпоративни финанси”, която успява да завърши по ускорена програма за 10 месеца. Малко по-късно завършва и квалификация „Педагогика”. По това време той смята да стане преподавател и в свободното си време да предлага консултантски услуги. Решава, че възможностите за професионално развитие в гр. Варна са незадоволителни и се премества в столицата, а жаждата за знания го подтиква да запише второ висше в УНСС – специалност „Маркетинг”. Започва работа в българския клон на най-голямата маркетингова компания в света – “AC Nielsen”, след което става преподавател в гимназията по електроника „Джон Атанасов”.

Христо става свидетел на тоталния хаос и упадък на държавната образователна система. Опитва се да премахне от учебните програми остарялата информация и да преподава най-новите достижения на ХХI век. Вместо похвала, той търпи критика от възрастните преподаватели и ръководството. Напуска образователната система огорчен и притеснен за развитието на младите хора в България. Променя първоначалното си намерение да преподава най-добрите бизнес практики и да предлага работа на най-амбициозните си ученици и студенти. Решава да стартира бизнес и когато достигне необходимото ниво на развитие, да бъде отново лектор по теми за предприемачеството, счетоводството и правото, особено на стартиращи технологични компании. Вярва, че младите хора в България имат потенциал и той ще се развие, когато представителите на бизнеса започнат да инвестират в обучение по най-актуалните теми като програмиране и системна администрация.

Първият опит за бизнес се оказва неуспешен поради неправилно избран съдружник и нереално високи очаквания за развитие. Христо Петров решава да стартира дейност самостоятелно, като всеки партньор участва с дял в отделна фирма. Вярва, че ще постави добра основа за устойчив растеж на фирмата. Той е убеден, че голяма къща може да се построи само върху добра основа. Христо живее скромно, на моменти търпи лишения и работи почти денонощно за дългосрочното развитие на фирмата и всички нейни служители и партньори. Вместо да закупи любимия си автомобил BMW 5 Gran Turismo 2018 г., той управлява обикновен автомобил и инвестира всеки лев в дейността на фирмата. В „Голдън вижън” и дъщерните дружества се използват съвремени компютри, лазерни принтери от висок клас, ново офис обзавеждане, високоскоростен оптичен интернет, 300 Mbps WiFi рутер на водещия производител Cisco, собствен колокиран 1U сървър за данни. Христо се старае да предложи най-добрите условия за работа на колегите си. Гордее се, че въпреки динамичното ежедневие и предизвикателства, „Голдън вижън” винаги изплаща навреме заплатите на своите колеги. Щастлив е, че фирмата не само оцелява в постоянно променящите се външни условия, а постоянно привлича нови клиенти и има дългосрочни идеи за развитие.

Ежедневната ни работа е свързана с определени проблеми. Може да прочетете за някои от предизвикателствата, с които се борим, кои са нещата, които искаме да подобрим и тези, с които не сме се справили, въпреки усилията. Повече по темата може да прочетете тук.

Ако искате да споделите мнение, препоръка или забележка към работата на някой от нашия екип, можете да се свържете лично с Христо Петров на тел. 0888551917.

Още информация за нашият лидер има в статията на www.smartmoney.bg:

http://smartmoney.bg/smart-predpriemachi-hristo-petrov-sujalqvam-samo-za-neshtata-koito-ne-sum-napravil/

С някои от публичните лекции и участия на Христо Петров може да се запознаете на следните адреси:

Обучение за стартиращи предприемачи Старт Бизнес –

http://smartmoney.bg/startbiznesbg/

Facebook live с един от водещите маркетинг експерти Стилиян Запорожанов:

https://www.facebook.com/zapoface/?fref=nf

Едно от най-големите събития за онлайн бизнес през последните 3 години – Digital for Plovdiv:

https://digital4plovdiv.com/

Множество обучения за счетоводство при дропшипинг, организирани от Web seller Guru (Георги Шопов), SMpro (Цветан Радушев), Николай Чакъров може да получите от фейсбук страниците носещи същите имена. През последните години Христо Петров водеше обучения в София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Силистра и разбира се уебинари.