MerchantPro – Платформата за създаване на онлайн магазини и B2B продажби

MerchantPro е платформа за електронна търговия. В нея търговците откриват инструменти за редица услуги, включително плащания, доставка, маркетинг, реклама и куп други. Това е платформа, която позволява да се продават различни продукти в Интернет и дава възможност за проектиране на онлайн магазин по вкус на търговеца, без да са необходими технически познания или умения за програмиране. www.merchantpro.bg/apps

Разбира се, платформата е толкова гъвкава и отворена, че тези които умеят да програмират, винаги ще могат да използват уменията си. Това е една от малкото SaaS платформи, която дава достъп до source кода на магазините.

MerchantPro има всичко необходимо, за да се започне с продажбите онлайн. Платформата разполага в необходимите разработки за стартиране дори на международен бизнес. Огромното разнообразие от инструменти, езици, валути, куриери, платежни методи и интеграции с трети страни е така разработено, че да се използват бързо, лесно и удобно от администратори и крайни потребители.

За собственици на онлайн магазин

Платформата е създадена за хора, които искат да започнат веднага да продават. MerchantPro е с лесна настройка, за която не ви трябват технически познания, а фактурите за всяка поръчка се създават и издават с един клик. Платформата изкарва експорти на продажбите и фактурите в CSV формат, удобен за счетоводното обслужване от Голдън вижън. Това улеснява счетоводството и намалява месечната такса.

Дизайнът е оптимизиран за SEO, има висока гъвкавост и екип от специалисти за помощ при нужда. В случай че се нуждаете от специфичен дизайн, екипа ще вземе участие, за да го създадете точно както искате.

Нивото на персонализация е високо не само от дизайнерска гледна точка, а и с оглед на функционалностите, които правят работата ви по-малко стресова, а пазаруването на клиентите приятно и безпроблемно.

Има възможност за избор измежду десетки инструменти за имплементиране в магазина, в зависимост от вашите нужди и тези на клиентите.

Кои са основните предимства на тази платформа:

 • Продавате дигитални продукти? Има приложение за цифрово съдържание;
 • Искате да привличате по-голяма аудитория? Маркетинг инструментите ще ви помогнат да реализирате повече продажби. Става въпрос за имейл маркетинг, ретаргетинг, Google анализи и други;
 • Търсите по-лесен начин за фактуриране? Приложението за фактуриране, вградено в онлайн магазина, ще ви спести много усилия. С него се издават автоматично проформи и фактури на всеки клиент, който направи поръчка през вашия уебсайт. Напомняме, че не е задължително издаването на фактури за повечето страни по света, но има и такива, при които се изисква – например Румъния и Унгария. Освен това, издадените документи са оборудвани с QR код, собствено лого, допълнително съдържание, персонализирана информация за продукта и други възможности.
 • Искате онлайн магазина Ви да има връзка със Saga, друг счетоводен софтуер? В MerchantPro това е вградено.
 • Улеснени справки за счетоводството от Голдън вижън – с няколко клика се извеждат справките за продажбите и фактурите.
 • С MerchantPro няма нужда да се наемат и управляват екипи за софтуерна разработка за е-търговия, бизнесът може да се стартира напълно самостоятелно;
 • Маркетинг инструментите, с които разполагат, ще помогнат за реализиране на повече продажби;
 • Непрекъснато се добавят нови инструменти, до които се получава незабавен достъп;
 • Техните екипи по обслужване са на място, за да помогнат по всяко време, без значение дали започвате от MerchantPro или сте били с тях дълго време.

 

За крайни клиенти

Клиентите се радват на практични функционалности като вход с Facebook, поръчка без регистрация, списък с любими продукти, чат в реално време и различни методи за плащане. Ако клиентите ви са юридически лица, персонализацията на проформи и фактури е нещо, което много ще им се хареса.

Вашите клиенти могат да са и ваши читатели – създайте собствен блог и добавете стойност към преживяването. Посетителите ще могат да оставят мнение под всеки от продуктите в каталога, а препоръките са най-мощният инструмент за привличане на други потребители.

Всички приложения могат да бъдат активирани спрямо вашите желания. С MerchantPro можете да реализирате мечтаната визия за онлайн магазин с минимални усилия и без голяма инвестиция.

Невероятна възможност за B2B и B2C продажби едновременно, в едно е-комерс приложение на MerchantPro

Пазарът е място за среща между купувачи и продавачи.  Целта е продажба и закупуване на стоки, като в зависимост от вида на стоката и купувача има различни пазари B2B, B2G и B2C.

В платформата MerchantPro се откриват всички нужни инструменти за ефективност в B2B електронната търговия, както разбира се и в B2C, и то едновременно. Предлагат се поредица от функционалности за продажби както на едро (към дистрибутори и партньори), така и към крайни потребители, клиенти на дребно.

Така партньори и дистрибутори виждат и поръчват продуктите на едни цени, а крайните клиенти виждат и поръчват на други. И всичко това под една шапка, т.е. един онлайн магазин.

Освен това методите на доставка и плащане могат да са различни, в зависимост от посетителя – дали е краен клиент или партньор. Партньорите също могат да бъдат разделени на групи, според процента отстъпка, който получават.

Възможност за създаване на маркетплейс

Кой не иска да управлява собствена платформа от сорта на eMag или Amazon? MerchantPro предоставя възможността за създаване на собствен маркетплейс, в който продавачите продават своите продукти при условията на администратора на маркетплейса. Възможно е да се настроят различни проценти комисионни за администратора за различните продавачи или категории. Ефективно се управляват разходите за доставка при поръчка на стоки от двама или трима продавачи в една поръчка. Освен това, самото администриране на поръчките е максимално улеснено с автоматичното създаване на товарителници и извикване на куриер. www.merchantpro.bg/info/marketplace

С други думи MerchantPro е платформа, в която търговците могат да предлагат своите продукти или услуги и да разчитат на големия трафик от потребители, като в същото време предоставят на клиентите си възможно най-добрите условия, за да могат да генерират този трафик и да стимулират възможно най-много продажби.

Синхронизиране на каталози и наличности измежду множество магазини

Навярно много търговци се стараят да постигнат синхрон между наличностите в различни техни магазини. Независимо дали става въпрос за различни магазини според езика и пазара, на който работят, или просто бизнес моделът изисква наличието на повече от един магазин, синхронизацията между магазините е ключова. Каталог, наличности, поръчки… всички данни за продуктите в магазините с един продуктов инвентар трябва да са в синхрон.

Затова са налице специални разработки в MerchantPro, които постигат този синхрон, така че бизнесът да върви гладко. Да има минимум отказани или върнати поръчки. А всичко става динамично и автоматично.

Гъвкава и адекватна афилиейт програма за моя онлайн магазин

Мисията е възможна. В системата на MerchantPro има вградена мощна афилиейт програма, която превръща работата със сътрудници в песен. Различни проценти за различните групи афилиейти или категории продукти, задаване на минимум сума за изтегляне, точки за лоялност, задаване на времетраене на партньорската бисквитка… въобще всичко необходимо за гъвкавото управление на една афилиейт програма за онлайн магазини.

С други думи афилиейт програмите представляват форма на сътрудничество между сайта-собственик на продаваните стоки и или услуги и сайта-партньор. Това е отлично средство за генериране на доход, особено когато не разполагате със собствени стоки и услуги, които да продавате. Всеки сайт в онлайн пространството, независимо от посещаемостта и това дали продава собствени продукти или не, може да се включи в някаква афилиейт програма, тъй като съществуват програми за всяка категория сайтове.

Промоции и намаления

Една от основните ценности на е-комерс платформите е да дават възможността за умело управление на кампании вътре в страниците на магазина. Говорим за отстъпки, промоции, групи клиенти, управление на рекламни банери и разбира се – автоматизиране на рекламата в страниците на сайта. Именно така се постига оптимизиране на рекламните разходи и максимизиране на оборота.

Права на администратори

Разбира се, никой търговец не е сам в начинанието си. Всеки има екип зад себе си, на който разчита. Затова и платформата на MerchantPro е създадена така, че да покрие изискванията на мениджмънта. Дава се възможност за определяне на правата на различни администратори – някои качват продукти, други управляват поръчки, трети администратори трябва да имат достъп до всичко. Мениджмънтът решава.

Ако управлявате мултинационален екип, може всеки администратор в екипа да вижда админ панела на магазина на своя език.

Новости:

 • Интеграции с нови и модерни методи на разплащане: Paysera, open banking, Settle, NewPay…;
 • Маркетинг инструменти за реклама към всички социални мрежи и рекламни платформи;
 • SEO оптимизация;
 • Продължаващо развитие и стабилност;
 • Отлично обслужване на клиентите;
 • Технология, достъпна за всеки бизнес.

Накратко

Няма универсална формула за успех в електронната търговия, която да се приложи като по шаблон. Обаче има стъпки, през които трябва да се премине, за да се постигне успех. MerchantPro е един лесен вариант, ако някой реши да стартира електронен магазин. С MerchantPro получавате цялостна, напълно функционална услуга и екип от специалисти, готови да Ви насочват през всяка стъпка, защото успехът на един електронен магазин зависи от реализирания към него трафик.

Ние сме счетоводна къща с богат опит. Ако имате счетоводно запитване или искате оферта за обслужване, позвънете на тел: 0888551917 (всеки работен ден от 9:00 до 16:30 ч.).

За регистрация на фирма: 0887067100 – Ирина.