MyPOS – удобни плащания за вашия физически или онлайн магазин

myPOS – Достъпни, мултифункционални ПОС терминали за физически обекти и онлайн магазини

 

За пръв път в историята на електронните плащания в България, през 2017 година трансакциите с банкови карти надхвърлиха 10 млрд. лева. Фактите са очевидни – все повече хора в световен мащаб, желаят да плащат електронно. Въпреки това, поради редица причини, повечето бизнеси в страната не са подготвени за това изискване. Все още плащанията с дебитни и кредитни карти не са предпочитан метод за плащане, но техния дял се удвои приблизително за 4 години.

Какво представлява myPOS?

Това е ново решение за малки и средни бизнеси, които имат нужда от ПОС терминали, но не отговарят на стриктните изисквания на банките за да получат такива (като например минимален оборот). За да удовлетвори техните нужди, myPOS предлага POS терминали които са не само достъпни като цена, а и предоставят на бизнеса различни услуги които могат да му помогнат да обслужва своите клиенти по удобен за тях начин.

MyPOS - удобни плащания с дебитна и кредитна карта

Какви са предимствата на myPOS?

  1. Основно предимство, особено на българската финансова сцена, е „прозрачността“ на договорите, които сключва с клиентите си. Kомпанията не начислява месечни или годишни такси, единствено такси за ползване на услугите й (начислявани като процент от всяка трансакция, сравним с този който банка би начислила за POS плащания). Продуктът предлаган на клиентите е идентичен с този който получават, без неразбираеми клаузи и малък шрифт в договора.
  2. Определено най-конкурентното предимство обаче е бързината на трансакциите. Ако търговец закупи POS терминал от банка, той обикновено ще трябва да изчака поне ден преди да получи достъп до средствата си. Трансакциите, извършени чрез myPOS терминали обаче се обработват за секунди, след което получените средства могат да бъдат използвани веднага. Това е полезно и удобно за всички бизнеси, но особено за такива, които изискват спешно поръчване на стоки.
  3. myPOS e цялостно решение за приемане на плащания т.е. търговците не просто купуват терминал, а получават myPOS сметка без месечни такси и безплатна банкова карта чрез която могат да теглят своите приходи. В комплекта е включена и SIM карта с Интернет данни, позволявайки на терминала да приема плащания из цяла Европа, дори и наблизо да няма Wi-Fi сигнал (особено полезно за бизнеси които приемат плащания извън определената им сграда, като например таксита или доставчици на храна или пратки).
  4. Терминалите имат възможност да приемат електронен бакшиш, добавят минути в предплатени телефони (удобно за туристи и други чуждестранни клиенти), както и да зареждат гифт карти, брандирани с логото на търговеца, на предварително избрана стойност.
  5. Но може би най-интересните услуги, които myPOS предлагат са свързани с приемането на онлайн плащания. След създаване на myPOS сметка, всеки търговец получава достъп до допълнителни функции за приемане на плащания, които могат да се интегрират в онлайн магазини – линкове, бутони и т.н. Средствата от онлайн плащания, извършени чрез тях отиват в същата банкова сметка към която са свързани и POS терминалите, давайки на търговците незабавен достъп до тях.

 

Какви да очакваме от myPOS?

Разбира се няма перфектно решение, и myPOS не е изключение. За момента основният недостатък е невъзможността за извършване на плащания към бюджетни сметки (плащане на глоби, данъци, осигуровки и т.н.). Въпреки, че това не би повлияло на повечето потребители, е важно да отбележим, че myPOS планират да пуснат плащания към бюджета през 2019 г.

За какви индустрии е подходящо решението на myPOS?

  • Търговия на дребно – Няма магазин в Европа на който да му е излишен POS терминал, независимо от това дали продава обувки, компютри или сладолед. myPOS пасва идеално на всички видове търговци, позволявайки им не само да приемат електронни плащания, а и да издават карти за подаръци, както и да принтират касови бележки с уникални послания.
  • Такси/Доставки – Повечето български таксита не приемат картови плащания, за разлика от западните си еквиваленти. Благодарение на мобилните ПОС терминали с безплатна SIM карта за интернет свързаност шофьори на таксита и доставчици на колети и храна могат лесно да приемат плащания където и да са.
  • Хотели – Настаняването в хотел не винаги е планирано предварително, и е възможно потенциални клиенти да нямат необходимата сума в брой. myPOS е очевидното решение, позволявайки плащане с банкова карта или дори с мобилно устройство, както и зареждане на телефони с минути директно на гишето.
  • Ресторанти и кафенета Джобния размер на някои от предлаганите ПОС терминали в комбинация с функциите дигитален бакшиш и режим мултиоператори прави приемането на картови плащания лесно и удобно, както и получаване на подробни дневни отчети за обороти.
  • Професионални Услуги– Под това определение се имат в предвид бизнеси предлагащи специализирани услуги като салони за красота, спа студиа, дентални центрове, адвокатски и нотариални кантори и други, които приемат плащания от клиенти и индивиди.

 

Решението което myPOS предлага е достъпно, гъвкаво и продължава да се развива в доста добра посока. Не всеки бизнес има нужда от него, разбира се, но всеки бизнес който има нужда от него ще се оползотвори от потенциално партньорство. Нещата които myPOS предлага на малките бизнеси като опции улесняват тяхната работа и предоставят на клиентите им допълнителни опции не само при метода на плащане, но и при покупка на услуг

             myPOS Glass: мобилното приложение, с което да приемаш плащания в движение

Безконтактното плащане е опция, която все повече потребители търсят, особено след пандемията от COVID-19. Ползите за потребителите са ясни – бързина, сигурност, хигиена. И въпреки че ползите за търговците също са много, голяма част от бизнесите все още избягват модерните финансови технологии с мисълта, че те изискват голяма инвестиция. Тoва отдавна не е така.

Иновативните финтех решения се стремят да отговорят на нуждите на бизнеса и да му дадат възможност да се развива. Пример е myPOS Glass ( www.myPOS.com/bg/glass) – приложението, което превръща Android телефона в терминал. Създадено от българската компания myPOS, то вече може да се похвали с няколко престижни международни награди.

myPOS Glass е подходящо за професионалисти в движение, консултанти, доставчици и всички, които искат да приемат плащания бързо и лесно, То е SoftPOS решение, което превръща всеки Android телефон, който има NFC чип, наличен в повечето смартфони, в ПОС терминал. Търговците могат да започнат да приемат разплащания, като просто изтеглят приложението на своя смартфон.

Решението е рентабилно и лесно за ползване, като същевременно отговаря на строгите стандарти за сигурност на платежната индустрия. myPOS Glass не съхранява чувствителни данни от потребителите на смартфона на търговеца и се използва от световни лидери като Samsung. Компанията наскоро оборудва кондукторите на австрийските железници с Samsung X-Cover и myPOS Glass, за да могат те да продават билети в движение и да приемат плащания лесно, независимо в коя страна на ЕС се намират.

На myPOS се доверяват не само Samsung, но и повече от 150 000 бизнеса в Европа. Компанията предлага платформа за управление на бизнеса и приемане на картови плащания, както и ПОС терминали без абонаментни такси, безплатна фирмена сметка в 14 валути ( www.mypos.com/bg/firmena-smetka), безплатна бизнес карта и незабавно усвояване на средствата, приети чрез картови плащания с myPOS. Няма месечни такси или дългосрочни договори и всяка услуга е създадена с мисъл за малкия и среден бизнес.

Това се вижда и от приложението myPOS Glass. То предлага избор между два плана: Starter и Pro, като с първия план потребителят плаща трансакционна такса, само когато приема плащания т.е. няма абонаментна или месечна такса.

myPOS е пример за това как финтех индустрията успява да разбие статуквото в консервативния финансов сектор и да оптимизира дейностите, свързани с управлението на финансите. Чрез финтех компаниите малките фирми могат да си позволят най-добрите финансови технологии, да отговорят на тенденциите и да останат гъвкави в трудни времена, без да отделят допълнителни ресурси за това.

 

Ние сме счетоводна къща с богат опит. Ако имате счетоводно запитване или искате оферта за обслужване, позвънете на тел: 0888551917 (всеки работен ден от 9:00 до 16:30 ч.).

За регистрация на фирма: 0887067100 – Ирина.

Тази статия е подготвена от екипа на MyPOS. При интерес, моля изпращайте запитванията си директно към тях:

https://www.mypos.eu/bg