Сравнение на таксите за вноска/изтегляне на суми от PayPal и подобни платежни системи

Когато имате единични разплащания с чужбина, например при една-две покупки на месец, за малки суми, таксата, която Ви начисляват банките и другите системи за разплащания рядко е проблем. В такава ситуация най-често ползвате банката, която Ви е на най-удобно място.

Когато се занимавате с dropshipping, регистрирали сте фирма, която се занимава с електронни услуги за чужденци, работите с www.freelancer.comwww.upwork.com или при други случаи на многократно повтарящи операции, в един момент таксите стават едно доста голямо перо в разходите Ви. Всички плащания към чужбина, захранване на PayPal, теглене на пари от PayPal към българска банкова сметка, превалутиране и подобни, Ви струват не малко пари.

Тук прилагаме един документ, написан от Станислав Шерифов, в който се описват подробно различните такси на банките, PayPal, както и добрите практики за избягване на излишни удръжки:

Такси на платежни системи

Моля, имайте предвид, че файлът е актуален към 01.07.2016 г., а таксите на банките постоянно се променят и настоящата информация може да се окаже неточна. Понякога банките предлагат и промоционални оферти, които са доста изгодни. Освен това след откриването на сметката банката едностранно може да промени общите си условия за работа.

Не пропускайте да се информирате и за Skrill (новото име на Moneybookers.com), BitCoin и други методи за трансфер на пари, които могат да се окажат по-изгодни от масово използваните.

Ние сме счетоводна къща с богат опит. Ако имате счетоводно запитване или искате оферта за обслужване, позвънете на тел: 0888551917 (всеки работен ден от 9:00 до 16:30 ч.).

За регистрация на фирма: 0887067100 – Ирина.