PayPal справки, част 1 – подробен отчет

PayPal – удобни за работа справки

PayPal се наложи като платежна система в Интернет и ефективната работа с нея е много важна за всеки, който се занимава с dropshipping или каквито и да е разплащания през Интернет.

След като си свършим работата с нея е много важно да получим справка, която да съхраняваме и използваме в удобен за работа формат. Това е особено важно, когато сте регистрирали фирма и PayPal-акаунта е собственост на тази фирма. Тогава трябва да предоставяте информация за движенията и наличностите, на Вашият счетоводител, най-малко веднъж на тримесечие, ако там получавате плащания – веднъж месечно, до около пето число на следващия месец.

За да извадите необходимата информация първо влезте с e-mail и парола във Вашия профил.
След като влезете, се отваря първоначалния екран на Вашия account. От него трябва  да щракнете с мишката на Activity:

Когато се покаже справката за движенията трябва да щракнете в дясно, над всички движения върху Statements и след това върху Activity export.

Последната стъпка е най-трудна. Трябва да настроите периода, за който ви трябва справката. Най-често това е от първо до последно число на месеца, но може да е и друг период.

В полето File Types for Download трябва да изберете Tab Delimited – All Activity. Това ще осигури файл във формат удобен за обработка в MS Excel или друга електронна таблица. Файловият формат .csv също може да се използва, но отварянето му с MS Excel е свързано с няколко допълнителни операции. Понякога е по-добре да се използва справката Tab Delimited – Balance Affecting Payments – от Pay Pal сменят форматите през известно време.

Когато приключите с настройката натиснете бутона Download History в долния десен ъгъл. Посочете къде желаете да запишете файла.

Имайте предвид, че посочените справки не са всичко, което Ви е необходимо. Ако търгувате сериозно и имате фирма ще трябва да извадите „Monthly financial summary“ и „Monthly Sales Report. Без тях счетоводството на Вашата фирма ще бъде доста по-трудно.

Понякога са необходими малко по-подробни справки. С тях можете да се запознаете тук.

Ние сме счетоводна къща с богат опит. Ако имате счетоводно запитване или искате оферта за обслужване, позвънете на тел: 0888551917 (всеки работен ден от 9:00 до 16:30 ч.).

За регистрация на фирма: 0887067100 – Ирина.