PayPal справки, част 2

PayPal справки, част 2 – месечни извлечения

Извеждането на подробна справка за активностите от PayPal е задължително условие за да може да се прави счетоводство на фирма, която го използва за платежно средство, но съвсем не е единственото необходимо.

Извлеченията от „PayPal“ често си променят форматът, основанията и имат непоследователни елементи, за това, на помощ идват месечните извлечения.

Започваме от „Activity„, горе в менюто.

Вдясно намираме „Statements“ и след това щракваме на „Activity export“ в излязлото отдолу меню.

Вляво, в малката табличка „History“ изираме „Basic search„.

Показва се справка за всички транзакции. В дясно намираме падащо меню „More“ (отбелязано с червено) и от него избираме „Monthly Account Statements“ (отбелязано с лилаво) т.е. точно месечни счетоводни отчети.

По подразбиране излиза „Monthly sales report„. Трябва да изберете месеца, за който вадите извлечение (отбелязано в червено) и да щракнете на бутона „View Report„, отбелязан в лилаво.

Извеждането на отчета може да отнеме известно време и когато е готов трябва да се разпечата, най-добре с PDF-принтер, защото в ХХІ век не е уместно да разпечатваме огромни купове хартия, когато всичко може да се обработва направо на компютър.

Това, обаче, не е единствената справка, която ни трябва. Трябва да се извади и „Monthly financial summary„. За да направите това, в дясната част на екрана, от падащото меню „-Choose another report-“ (в червено) трябва да изберете необходимата Ви справка и да натиснете бутона „Go“ (в лилаво). След това отново трябва да изберете месеца и да натиснете „View report„, както е на горната картинка.

Това са по-важните отчети от Pay Pal. Би следвало те да са достатъчни за водене на пълноценно счетоводство.

Ние сме счетоводна къща с богат опит. Ако имате счетоводно запитване или искате оферта за обслужване, позвънете на тел: 0888551917 (всеки работен ден от 9:00 до 16:30 ч.).

За регистрация на фирма: 0887067100 – Ирина.