Сайта на НАП има и английска версия

НАП създаде и английска версия на сайта си. От 14-ти август 2007 г. сайта на приходната агенция, вече има и англоезична версия. Влизането в нея може да стане директно от началната страница. Това е много полезна стъпка, особено за чуждестранните предприемачи или физически лица от различни краища на света, които живеят и/или работят в България.

В английската версия на сайта има информация за дължими данъци, осигуровки, специфики на българското законодателство приложими към чужденците в България, образци на формуляри, различните начини за плащането на задълженията и други.

Описани са процедурите за получаване на служебен номер от регистъра на НАП, чрез който да се извършват плащания – особено за чуждестранни физически лица. Описани са и вариантите за възстановяване на ДДС, вкл. приликите и разликите спрямо другите страни от ЕС.

Голяма част от данъчното и осигурителното право е също преведена на английски.

Всъщност, българският НАП предоставя много електронни услуги. Някои от тях са достъпни и без електронен подпис – основно това са възможностите за плащане на данъци и осигуровки, както и безплатни справки. Повечето електронни услуги са достъпни с електронен подпис или ПИК (персонален идентификационен код). Целта на ограничения достъп е факта, че се подават конфиденциални данни за фирмите и лицата. Например, такива са различни декларации (например данъчни декларации, ДДС декларации, декларация за стартиране или спиране на дейността на фирмата – обикновено самоосигуряващи се лица), искания за издаване на документи, справки за дължими данъци, осигуровки, назначаване на служители, прекратяване на трудови договори на служители, предоставяне на документи и обяснения при проверки, контролни производства и ревизии.

Ние сме счетоводна къща с богат опит. Ако имате счетоводно запитване или искате оферта за обслужване, позвънете на тел: 0888551917 (всеки работен ден от 9:00 до 16:30 ч.).

За регистрация на фирма: 0887067100 – Ирина.